Hva er medienes viktigste funksjon?

onsdag 17. februar 2010

Sosiale medier- nettets største farsott

I de konvensjonelle mediene som aviser, tv eller radio har det stort sett dreid seg om mediemonolog, altså et medium som sender et budskap ut til mange.
Internettet og de sosiale mediene er forskjellige på den måten at alle i utgangspunktet kan kommunisere med alle. Med fremtreden av internettet kan man se at de konvensjonelle mediene blir mer orientert rundt det sosiale aspektet, med interaktive nettsteder og mulighet for å gi direkte kommentar på publisert innhold i bl.a radio, tv og aviser.


Sosiale medier, samfunn og økonomi
Manuel Castells mener at nettverkssamfunnet beskriver en sammensmelting av de ulike samfunnene som finnes, og at nettverksideologien fører til betydelige forbedringer innen sosiale, politiske og økonomiske relasjoner. Under finner du en video om økonomi og hvordan web 2.0 og nettverkssamfunnet er med på å forandre det.





Likevel er det de sosiale medieplattformene de fleste av oss kjenner, plattformer som facebook, flickr og youtube er forlengst tredd inn i vokabularet vårt. Nedenfor finner du en video som beskriver sosiale medier.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere